Danslessen met een missie

We zien het zo vaak gebeuren. Mensen hebben ergens ‘een figuur’ geleerd en ze kunnen die figuur enkel en alleen maar dansen met diegene waarmee ze de dansles gevolgd hebben. Met andere woorden, ze hebben een mooie choreo geleerd en kennen eigenlijk niet de juiste technieken achter de figuur op zich.

Wij daarentegen leren jou de correcte technieken die je nodig hebt om elke figuur goed te leiden en wat je als vrouw moet doen en laten om een goede volger te worden.

Bovendien geven we ook elke dansfiguur in ‘verteerbare bouwblokjes’ en willen we jou aanzetten om hiermee creatief aan de slag te gaan. Zo ben je in staat om steeds jouw unieke dans te creëren, in plaats van dat je honderden figuren vanbuiten moet gaan leren.

Kortom, het is onze MISSIE om jou ECHT te leren dansen, zodat je volop kunt genieten van het dansen en kunt schitteren op die dansvloer!

Dansles Salsa geven

Meet the team!

Wij zijn Bailando Latino… 5 gedreven dansers die dagelijks les geven met veel passie en overgave en die je kunt terugvinden op diverse dansfeestjes in binnen- en buitenland.

Sylvie danslerares Salsa

Sylvie

Sylvie transformeerde zichzelf doorheen de jaren van een prima ballerina tot een Salsa & Kizomba ster op de dansvloer!

Met veel vuur en enthousiasme deelt zij haar Salsa kennis met jou. Haar tips en tricks doen ons ladies ‘shinen’!

Sylvie geeft samen met Pieter onze lessen Salsa.

Dorian danslerares Kizomba

Dorian

Dorian kon bij wijze van spreken eerder dansen dan lopen en heeft na al die jaren tonnen ervaring in verschillende dansstijlen.

Vandaag is Dorian echter verzot op Kizomba. Van zodra die schoolbel gaat (ze geeft ook nog les), rept ze zich naar de eerstvolgende Kizomba party.

Het spreekt voor zich dat Dorian bij ons de lessen Kizomba geeft, samen met Pieter.

Jill danslerares Bachata

Jill

Jill schakelde van gepassioneerde turnster over naar de danswereld. Van beginnende Salsera naar Kizombera, Zoukera en Bachatera. She did it all.

Jarenlang was zo ook voortdurend terug te vinden op de diverse Salsa, Bachata & Kizomba parties aldaar.

Vandaag geeft Jill samen met Andreas onze danslessen Bachata.

Pieter dansleraar Salsa & Kizomba

Pieter

Pieter is een danser met meer dan 20 dansjaren in de benen in verschillende dansstijlen.

In 2017 besloot hij om zijn kennis en kunde en vooral zijn passie te gaan doorgeven en startte hij vervolgens met het geven van danslessen.

Pieter geeft bij ons de danslessen Salsa met Sylvie & Kizomba met Dorian.

Andreas dansleraar Bachata

Andreas

Andreas is onze Bachata danser bij uitstek. Deze ‘spring in het veld’ ademt Bachata en deze passie komt dan ook met veel enthousiasme tot uiting in zijn lessen.

Het spreekt voor zich dat Andreas bij ons de lessen Bachata voor zijn rekening neemt, samen met Jill.

Waarom Bailando Latino?

7 redenen waarom je bij ons moet komen dansen…

Dansen in een open, leuke sfeer

Als je bij ons komt dansen, dan willen we eerst en vooral dat je jezelf amuseert. We zijn professioneel met ons vak bezig en we willen dat je dat goed doet, maar FUN primeert! Bij ons mag en zal er zeker en vast wel eens gelachen worden tijdens de lessen.

Gemakkelijk bereikbaar in hartje Lier

Onze dansschool bevindt zicht in het centrum van Lier (op de Grote Markt) en is daardoor zeer makkelijk bereikbaar. Bovendien is er ook aan parking geen gebrek. Er is een zeer goedkope betaalparking op 100 meter van onze dansschool, maar rondom het centrum zijn er ook nog diverse andere parkeergelegenheden die GRATIS zijn na 19.00 uur. Ideaal dus.

Geen choreo's, maar echt leren leiden en volgen

Uit ervaring weten wij dat (complexere) figuren moeilijk te onthouden zijn. Wij geven daarom les in ‘bouwblokjes’ die je zelf kunt combineren. Dit maakt van jou een veel betere danser en bovendien is op deze manier de ‘leerstof’ veel makkelijker te verteren en te onthouden!

Met of zonder danspartner

Bij ons is het niet verplicht om te komen dansen met een danspartner. Integendeel, wij promoten om door te schuiven tijdens onze danslessen (is niet verplicht!). Zo leer je veel beter te leiden of te volgen.

Krijg korting als je lessen combineert

Als je bij ons meerdere danslessen volgt, dan krijg je korting. Volg je 2 lessenreeksen, dan krijg je de tweede lessenreeks aan -20% (bvb 1 lessenreeks Salsa en 1 lessenreeks Bachata). Volg je 3 lessenreeksen, dan krijg je de tweede aan -20% en de derde aan -30%!

Meer dan 30 jaar ervaring!

Danslessen volgen bij Bailando Latino betekent dat je les krijgt van docenten met tonnen danservaring. We zijn doorwinterde dansers die wekelijks terug te vinden zijn op diverse parties in binnen- en buitenland. Tezamen goed voor meer dan 30 jaar danservaring!

Kom thuis in een warme familie

Ons grote doel is om die geweldige Latin dansmicrobe te verspreiden en we willen jou er graag bij! Maandelijks organiseren we een party om elkaar nog beter te leren kennen en om lekker te kunnen dansen en te oefenen. Daarnaast hebben we ook onze Facebook group waarin onze leden met elkaar afspreken om te gaan dansen op diverse andere parties. Join the club!

Dorian danst

Wat zeggen onze leden?

Peggy & Steven

Peggy & Steven

Bailando Latino is een dansschool waar je je thuis voelt in een ongedwongen sfeer. Hier hebben we terug de passie van het dansen ontdekt en we zijn blij dat we deze geweldige dansgroep hebben mogen leren kennen. Een echte aanrader voor wie van dansen houdt.

Elke & Lieven

Elke & Lieven

Bailando Latino is voor ons, ontspannen dansmomenten delen in een ongedwongen sfeer. De danspassie van je leraars voelen en erin meegezogen worden. Groeien op je eigen ritme.

Miriam & Kenny

Miriam & Kenny

Bij Bailando Latino kregen we de broodnodige basics mee, gevolgd door wat meer uitdaging. Spelen met die bewegings-bouwblokjes met de nodige begeleiding ook voor de volger! Blij om bij deze dansfamilie te horen!

Kitty

Kitty

Dansen bij Bailando Latino is gewoonweg fun. Hier voel het echt aan als dansen onder vrienden. Geweldig!

Betty & Xavier

Betty & Xavier

Al vanaf dag 1 volgen wij lessen bij Bailando Latino. De lessen zijn leuk en aangenaam om te volgen en er wordt individueel bijgestuurd waar nodig. Hier leer je echt dansen!

François De Raedemaecker

François

Bij Bailando Latino wordt er met hart en ziel les gegeven. Techniek en plezier samengevoegd. Een aanrader!

Katrien Jordens

Katrin

Bij Bailando Latino ontdekte ik terug dansplezier. Pieter, Dorian en Sylvie, gedreven dansleraren met af en toe wat humor en gekkigheid!

Life is better when you dance!

Heb jij zin om er in te vliegen en met ons te komen meedansen?