Danslessen Kizomba

Kizomba is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig en ook wij zijn inmiddels gebeten door de Kizomba microbe. Om Kizomba te leren dansen zit je dus goed bij Bailando Latino.

Onze stijl van Kizomba kan je best omschrijven als ‘Kizomba Fusion’. Wij starten steeds vanuit de ‘traditionele Kizomba’ met een goede basisconnectie en de zo gehete ‘borstleiding’, maar gaandeweg de lessen vorderen worden er ook meer en meer ‘Urban Kiz’ elementen en figuren aangeleerd.

In onze Kizomba lessen hechten wij trouwens heel veel belang aan de juiste technieken van het leiden en het volgen. Ons doel is steeds dat je niet zozeer ‘figuren’ van buiten leert, maar dat je als leider snapt wat er aan de hand is om ‘de figuur’ goed te kunnen leiden, dat je werkelijk weet hoe je dat moet doen.

Voor de dames daarentegen willen we bekomen dat jullie weten wat er van jullie verwacht wordt om goede volgers te worden, in plaats van dat jullie ‘de juiste stapjes doen’ omdat jullie de figuur van buiten kennen.

Kortom, wij willen dat je echt Kizomba leert dansen, zodat je met iedereen Kizomba kunt dansen (en niet enkel met de mensen waarmee je de les gevolgd hebt).

Waar en wanneer gaan de Kizomba lessen door?

De Kizomba lessen gaan door in Salle d’Eau (Grote Markt 28, 2500 Lier) en dit steeds op maandag avond.

19.00: Kizomba starters
20.00: Kizomba improvers
21.00: Kizomba intermediates

Welke lessenreeks Kizomba volg ik best?

Dansles Salsa

Starters

Heb je nog geen of slechts enkele lessen Kizomba gevolgd, dan kan je best instappen bij de ‘Kizomba starters’. In deze lessenreeks gaan we je immers de complete basis van Kizomba aanleren. We beginnen helemaal van 0.

Salsa dansles

Improvers

Heb je daarentegen al minstens 1 starters lessenreeks (bij ons of elders) Kizomba gevolgd, dan is ‘Kizomba improvers’ de logische volgende stap. In deze lessenreeks gaan we verder door op de basics en leren we alle basis principes (bouwblokjes) die Kizomba rijk is. Deze lessenreeks vormt de ideale brug tussen starters en intermediates.

Dansles Kizomba

Intermediates

Heb je de basis principes van Kizomba reeds onder de knie, dan ben je klaar voor ‘Kizomba intermediates’. In deze lessenreeks gaan we al onze technieken en ‘bouwblokjes’ combineren in meer complexe figuren en breiden we jouw ‘Kizomba arsenaal’ verder uit.

Heb ik een partner nodig voor mijn Kizomba danslessen?

Het is niet verplicht om in te schrijven met een vaste danspartner, dus laat je zeker niet tegenhouden als je (nog) niemand hebt. We proberen dan een partner te zoeken voor jou.

We raden trouwens ook aan om regelmatig door te schuiven tijdens onze lessen (is niet verplicht). Zo leer je beter te leiden en beter te volgen.

Hoeveel kosten de lessen Kizomba?

€12

Per losse les

€100

Voor 1 lessenreeks
(10 lessen)

= €10 per les

€180

Voor 2 lessenreeksen

= €9 per les

€250

Voor 3 lessenreeksen

= €8,33 per les

Ga je over naar een volgend niveau (bvb van starters naar improvers), mag je het vorige niveau nog een keer volgen -50%!!!

Wat zeggen onze leden?

Kitty

Kitty

Dansen bij Bailando Latino is gewoonweg fun. Hier voel het echt aan als dansen onder vrienden. Geweldig!

Betty & Xavier

Betty & Xavier

Al vanaf dag 1 volgen wij lessen bij Bailando Latino. De lessen zijn leuk en aangenaam om te volgen en er wordt individueel bijgestuurd waar nodig. Hier leer je echt dansen!

François De Raedemaecker

François

Bij Bailando Latino wordt er met hart en ziel les gegeven. Techniek en plezier samengevoegd. Een aanrader!

Katrien Jordens

Katrin

Bij Bailando Latino ontdekte ik terug dansplezier. Pieter, Dorian en Sylvie, gedreven dansleraren met af en toe wat humor en gekkigheid!

Start vandaag nog met Kizomba!

Heb je zin om te starten met Kizomba?

Kom het een keer proberen via een ‘losse les’…
of schrijf je in voor een lessenreeks.