Danslessen Bachata

Bachata is van oorsprong een romantische Dominicaanse partnerdans, die doorheen de jaren is uitgegroeid in verschillende varianten (Bachata Dominicana, Antilliaanse stijl, Bachata Moderna, Bachata Sensual, …).

Wij geven danslessen in ‘Bachata fusion’. We nemen hierbij Bachata Moderna als basis, maar ook diverse elementen van Bachata Dominicana en Bachata Sensual worden in onze figuren verwerkt. We gaan hierbij vooral kijken naar wat mooi en vooral dansbaar is (voor iedereen), zonder dat je een ‘acrobaat’ moet zijn om het te kunnen uitvoeren.

Omdat wij heel veel belang hechten aan het aanleren van de juiste technieken die je als man moet hanteren om de ‘figuren’ goed te kunnen leiden en die je als dame moet kunnen om een goede volger te worden, zijn onze lessen modulair opgebouwd. Dit wil zeggen dat elke les bestaat uit verteerbare, hapklare ‘bouwblokjes‘ die we jou stap voor stap zullen aanleren. We moedigen je dan ook steeds aan om met die bouwblokjes zelf creatief aan de slag te gaan, in plaats van figuren louter van buiten te leren.

Kortom, bij ons leer je hoe het is om echt te kunnen dansen.

Waar en wanneer gaan de lessen Bachata door?

De Bachata lessen gaan door in Salle d’Eau (Grote Markt 28, 2500 Lier) en dit steeds op dinsdag avond.

Dinsdag – 19.00: Bachata starters
Dinsdag – 20.00: Bachata improvers
Dinsdag – 21.00: Bachata intermediates

Welk niveau van Bachata les moet ik volgen?

Dansles Salsa

Starters

Heb je nog geen of slechts enkele lessen Bachata achter de kiezen, dan kan je best instappen bij de ‘Bachata starters’. In deze lessenreeks gaan we je immers de complete basis van Bachata aanleren. We beginnen van 0.

Salsa dansles

Improvers

Heb je daarentegen al minstens 1 starters lessenreeks (bij ons of elders) Bachata gevolgd, dan kan je gerust instappen bij ‘Bachata improvers’. In deze lessenreeks gaan we verder door op de basics en bouwen we jouw ‘Bachata skills’ verder uit. Het is de ideale schakel tussen ‘starters’ en ‘intermediates’.

Dansles Kizomba

Intermediates

Heb je tenslotte al minstens 30 lessen Bachata gevolgd, dan ben je waarschijnlijk wel klaar voor onze Bachata intermediates. In deze lessenreeks gaan we alle Bachata technieken verder combineren in meer complexe figuren.

Heb ik een danspartner nodig voor mijn Bachata danslessen?

Het is niet verplicht om in te schrijven met een vaste danspartner, dus laat je zeker niet tegenhouden als je (nog) niemand hebt. We proberen dan een partner te zoeken voor jou.

We raden trouwens ook aan om regelmatig door te schuiven tijdens onze lessen (is niet verplicht). Zo leer je beter te leiden en beter te volgen.

Hoeveel kosten de lessen Bachata?

€12

Per losse les

€100

Voor 1 lessenreeks
(10 lessen)

= €10 per les

€180

Voor 2 lessenreeksen

= €9 per les

€250

Voor 3 lessenreeksen

= €8,33 per les

Ga je over naar een volgend niveau (bvb van starters naar improvers), mag je het vorige niveau nog een keer volgen @ -50%!!!

Wat zeggen onze leden?

Kitty

Kitty

Dansen bij Bailando Latino is gewoonweg fun. Hier voel het echt aan als dansen onder vrienden. Geweldig!

Betty & Xavier

Betty & Xavier

Al vanaf dag 1 volgen wij lessen bij Bailando Latino. De lessen zijn leuk en aangenaam om te volgen en er wordt individueel bijgestuurd waar nodig. Hier leer je echt dansen!

François De Raedemaecker

François

Bij Bailando Latino wordt er met hart en ziel les gegeven. Techniek en plezier samengevoegd. Een aanrader!

Katrien Jordens

Katrin

Bij Bailando Latino ontdekte ik terug dansplezier. Pieter, Dorian en Sylvie, gedreven dansleraren met af en toe wat humor en gekkigheid!

Start vandaag nog met Bachata!

Heb je zin om te starten met Bachata?

Kom het een keer proberen via een ‘losse les’…
of schrijf je in voor een lessenreeks.